Green Delivery @ Het Noorderlicht, EV-quip

Pakjes bezorgen zonder CO2-uitstoot, het kan. Limburger Luc Jordens is in Pelt gestart met een koerierdienst die pakjes levert met volledig elektrische bestelwagens. “Iedereen die iets kan doen voor het klimaat, moet dat ook doen”, vindt de Noord-Limburgse ondernemer.

Luc Jordens (44) wil de impact van e-commerce op onze ecologische voetafdruk verminderen. Met zijn start-up Green Delivery zet hij volledig elektrische bestelwagens in die met zonne-energie worden opgeladen. “In voertuigen met dieselmotor zit geen toekomst”, zegt Jordens. “En in de strijd tegen de opwarming van het klimaat zal ook de e-commerce de uitstoot van CO2 moeten beperken.”

Luc Jordens bezorgde enkele weken geleden de eerste pakjes voor zijn eerste klant (Fruit at Work). Met een rijbereik van 300 kilometer tussen laadbeurten lukte dat perfect in heel Noord-Limburg. “Pakjes leveren met elektrische voertuigen kost voorlopig nog zo’n 10 tot 15 procent meer dan op de gewone manier”, zegt hij. “Dat is allicht tijdelijk. Jordens schat dat zijn e-bestelwagen per gereden kilometer een derde kost van een diesel. Dat compenseert voor een deel de hogere aankoopprijs.

Green Delivery vond een thuishaven op het bedrijvenpark Noorderlicht in Pelt bij de technische dienstverlener Euroquip, die onlangs startte met een afdeling laadkabels voor elektrische voertuigen. “We kunnen toch geen laadkabels leveren met een diesel”, aldus zaakvoerder Stephan Vandebeeck, die de beginnende onderneming graag een handje helpt.

Bron: made-in.be