Beste Vlootbeheerder,

Het beheren van een vloot elektrische voertuigen kan zowel opwindend als uitputtend zijn. Dat is begrijpelijk, aangezien er heel wat meer bij komt kijken dan enkel de wagen laden. Waar u als Fleet Manager zoekt naar één optimale oplossing, vragen uw werknemers naar meer. Meer flexibiliteit, gebruiksgemak en transparantie…

Tegenwoordig zien we u van de ene EV-beurs naar de andere hollen, met stapels brochures van verschillende laadstations in uw handen.  Maar wat als de optimale oplossing nu juist geen vaste installatie is?

Maak kennis met de oplossing die uw leven als Fleet Manager aanzienlijk zal vereenvoudigen.

1. Flexibiliteit Ten Top

Stel u voor dat u de vrijheid heeft om jullie elektrische voertuigen overal en altijd op te laden. Draagbaar en licht van gewicht, het is net zo eenvoudig mee te nemen als uw thermosfles in de ochtend. Deze nieuwe flexibiliteit betekent dat u zich kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden, uw EV’s kunt opladen waar u maar wilt, en vaarwel kunt zeggen tegen het wachten op beschikbare laadstations. Dankzij het uniek adapter- en kliksysteem kunt u vrijwel elke stroombron in no-time transformeren tot een laadpunt.

2. Compatibiliteit op Z’n Best

NRGkick is compatibel met alle soorten elektrische voertuigen met een Type-2 aansluiting, ongeacht het merk of model. Dus, of jullie nu een diverse vloot beheren of gewoon van keuzes houden, NRGkick heeft jullie gedekt. Het is werkelijk het Zwitserse zakmes van het opladen van EV’s.

3. Laden naar uw voorkeur

Met aanpasbare laadstromen variërend van 6A tot 32A geeft NRGkick de controle in uw handen. Heeft u behoefte aan een snelle top-up? Draai de stroom omhoog voor een snelle oplaadbeurt. Wilt u zuiniger met energie omgaan? Draai het omlaag en bespaar op uw elektriciteitsrekening. Bovendien kunt u profiteren van het tijdgestuurd laden, waarmee u laadtijden kunt instellen en uw piekverbruik kunt verminderen. Dit komt niet alleen uw korte termijn budget ten goede, maar zal ook leiden tot gunstigere contracten met uw elektriciteitsleverancier.

4. Rapporteringen en Communicatie met Laadpartners

Laat NRGkick de administratieve rompslomp van u overnemen. Met deze slimme kabel wordt het eenvoudig om regelmatige laadrapporten op te vragen, die alle benodigde informatie bevatten om uw werknemers te vergoeden voor hun thuislaadbeurten, en indien gewenst, ook voor openbare laadbeurten (afhankelijk van de afspraken met de werkgever). Deze slimme split-billing functie kan voor grote vloten wellicht als een uitdaging lijken, maar voor grotere vloten biedt de integratie met OCPP 1.6 een handige oplossing. Hiermee worden de laadgegevens van uw werknemers automatisch verzonden naar het laadplatform. De terugbetaling wordt dan verzorgd door de laadpartner, wat de administratieve last voor zowel uw werknemers als uw vlootbeheer aanzienlijk verlicht. U hoeft enkel nog te kiezen met welk laadpartner u wenst te werken. Zo wordt het beheer van laadkosten een naadloze en efficiënte ervaring.

5. Vaarwel aan installatiezorgen

Het plug-and-play ontwerp van NRGkick is een zegen voor vlootbeheerders. U heeft geen dure en tijdrovende installaties, keuringen of gecertificeerde laadpaalinstallateurs nodig. Steek het gewoon in en jullie zijn klaar om jullie elektrische wagens op te laden. En als een werknemer vertrekt, is de oplossing even simpel: neem de kabel terug, herinitialiseer deze en hij kan meteen mee met de volgende werknemer.

6. Betrouwbaar en Toekomstbestendig

Stel dat uw vloot voornamelijk bestaat uit hybride voertuigen. Na een leaseperiode van aantal jaren moeten deze hoogstwaarschijnlijk worden omgewisseld voor volledig elektrische voertuigen. Geen probleem, schaf gewoon een nieuwe adapter aan en uw werknemers kunnen nog steeds thuis opladen met een indrukwekkende 22 kW, net zoveel (of zelfs meer) als bij een vaste laadpaal (AC)!

7. Laden met Zonne-Energie

Wist u dat u met NRGkick de opgewekte zonne-energie bij uw werknemers thuis kunt gebruiken om hun auto’s op te laden? Via WiFi communiceert de kabel met omvormers of slimme meters, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van zelf opgewekte energie. U kunt kiezen om uitsluitend met zonne-energie te laden of deze te gebruiken als aanvulling op het reguliere stroomnet, wat u aanzienlijke besparingen oplevert.

In conclusie, NRGkick is veel meer dan een oplaadkabel. Het is de trouwe metgezel van elke vlootbeheerder. Zijn draagbaarheid, compatibiliteit en aanpasbaarheid maken het tot de ideale vervanging voor starre laadoplossingen.

Als u geïnteresseerd bent en samen met ons wilt kijken hoe we uw werknemers de beste laadervaring kunnen bieden, stuur dan gerust een e-mail naar contact@ev-quip.be of bel ons voor een afspraak op +32 11 81 82 18. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met een lading enthousiasme,

Het EV-Quip Team.