Het is belangrijk voor bedrijven om over te stappen op elektrische voertuigen vanaf 1 juli, vanwege de aankomende veranderingen in de solidariteitsbijdrage, ook wel bekend als de CO2-bijdrage. Volgens recente waarschuwingen zal de solidariteitsbijdrage aanzienlijk toenemen in de komende jaren, en dit zal een aanzienlijke impact hebben op de kosten voor bedrijven die nog steeds plug-in hybride, benzine- of dieselvoertuigen gebruiken.

Voor een plug-in hybride voertuig bedraagt de huidige CO2-bijdrage ongeveer € 30 per maand. Echter, deze bijdrage zal worden vermenigvuldigd met een steeds groter wordende factor. In 2023 zal deze factor 2,25 zijn en tegen 2027 zal dit zelfs 5,5 bedragen. Dit betekent dat dezelfde plug-in hybride auto over enkele jaren € 165 per maand aan CO2-bijdrage zal kosten. En de situatie voor benzine- en dieselvoertuigen is nog zorgwekkender. Momenteel schommelt de CO2-bijdrage voor deze voertuigen rond de € 70 à € 80, maar tegen 2027 moet men rekening houden met een bedrag van € 385 à € 440 per maand.

Het is duidelijk dat de stijgende CO2-bijdrage een grote impact zal hebben op de kosten voor bedrijven die nog steeds afhankelijk zijn van traditionele brandstoffen. Het is daarom verstandig om tijdig over te stappen op elektrische voertuigen om deze extra kosten te vermijden en tegelijkertijd te profiteren van de fiscale voordelen die elektrisch rijden met zich meebrengt.

Bij de overstap naar elektrisch rijden is het essentieel om te investeren in hoogwaardige laadoplossingen. Onze slimme laadkabel biedt een geavanceerde en efficiënte manier om elektrische voertuigen op te laden. Met functionaliteiten zoals energiemonitoring en beheer, zorgt de slimme laadkabel ervoor dat bedrijven optimaal kunnen profiteren van de voordelen van elektrisch rijden, terwijl ze kosten besparen en hun ecologische voetafdruk verminderen.

Laat ons u helpen om de overstap naar elektrisch rijden soepel te laten verlopen met onze geavanceerde laadoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze slimme laadkabel en hoe deze uw bedrijf kan ondersteunen in deze evoluerende mobiliteitscontext.