Elektrische auto’s worden steeds populairder, maar er zijn nog een hoop mensen met vooroordelen. Veel van deze vooroordelen zijn echter onterecht. Hier ontkrachten wij de meest voorkomende.

  1. Het duurt lang voordat elektrische auto’s zijn opgeladen.

Opladen, het eerste waar mensen aan denken bij het horen van een elektrische auto. Door de grote accu in de wagens zou je denken dat je lang moet wachten voor ‘een volle tank’. Deels is dit ook wel waar, een grote batterij heeft wat tijd nodig om volledig op te laden. Alleen hoef je hier niet naast te gaan staan om hierop te wachten. Je elektrische auto staat namelijk gemiddeld 90% van de tijd ergens geparkeerd zonder dat je hem wilt gebruiken. Hier komt ook nog eens bij dat er steeds meer super snelladers op de markt bijkomen.

  1. Baterijen van elektrische auto’s gaan maar een paar jaar mee.

De prijzen van de accu’s die gebruikt worden in elektrische wagen zijn niet goedkoop. Dit komt omdat het produceren ervan ook niet bepaald goedkoop is. Je wilt natuurlijk wel dat je batterij lang genoeg mee kan gaan. Maar hierover hoef je je geen zorgen te maken. Deze batterijen kunnen namelijk heel wat jaren meegaan. Hierna worden deze batterijen zelf gebruikt in andere apparaten.

  1. Elektrische voertuigen hebben een lage actieradius.

De accu van je elektrische auto kan zeer snel leeglopen, maar dit hoeft niet. Hier heb je zelf namelijk een grote invloed op. Als je bijvoorbeeld snel optrekt met je wagen verbruikt je motor meer energie en is je accu sneller leeg. Wil je een zo lang mogelijke actieradius dan zal je met een andere mindset moeten gaan rijden.

  1. Het is gevaarlijk om een elektrische auto op te laden in de regen.

Water en stroom gaan niet goed samen, dat weet iedereen. Elektrische rijder hebben een grote angst dat hun voertuig stilvalt als hij heeft opgeladen in de regen. Dit is alles behalve waar. Elektrische auto’s hebben een interne bescherming tegen water. Hierdoor kunnen regendruppels niet de motor binnendringen. Je kunt dus gewoon je elektrische wagen opladen in de regen. De NRGkick laadoplossing is zelf IP67, dit betekend dat het toestel tot één meter onder water kan en nog steeds zijn werk kan doen.

  1. Elektrische auto’s zijn veel trager dan hun ‘normale’ variant.

Elektrische auto’s accelereren juist een stuk sneller dan gewone voertuigen. Dit komt omdat je direct het vol vermogen ter beschikking hebt. Hierdoor presteren ze beter en halen ze sneller hogere snelheden.