De firma IBS Bouw uit Melsele zet vastberaden stappen in de toekomst door samen te werken met EV-quip voor de elektrificatie van hun wagenpark.

In lijn met de moderne tijd en als een voorbeeld van milieubewust ondernemerschap, heeft IBS Bouw besloten om hun wagenpark te elektrificeren. Op die manier willen ze hun CO²-voetafdruk reduceren en zich inzetten voor een groenere toekomst. Met een vloot van 50+ personenwagens is de transitie volop aan de gang: op dit moment is er al voor de helft van het wagenpark een nieuwe elektrische/hybride wagen geleverd of besteld.  Wat deze onderneming echt onderscheidt, is hun inspanning om niet alleen de bedrijfsvoertuigen te elektrificeren, maar er ook voor te zorgen dat de collega’s hun elektrische auto’s gemakkelijk en effectief thuis en op de werf kunnen opladen.

Om dit te verwezenlijken, heeft IBS de expertise ingeschakeld van EV-quip. De oplossing die zij aanbieden is de geavanceerde NRGkick-laadoplossing. Wat deze laadoplossing zo revolutionair maakt, is zijn mobiliteit en intelligentie. De NRGkick is ontworpen als een slimme mobiele laadoplossing die zowel hybride als volledig elektrische voertuigen kan opladen.

Een van de opvallende voordelen van de NRGkick is dat het de noodzaak voor een vaste laadpaalinstallatie bij de werknemers thuis overbodig maakt. Dit betekent dat de werknemers hun elektrische auto’s eenvoudig en snel kunnen opladen, zonder gedoe met ingewikkelde installaties. Deze benadering maakt het niet alleen gemakkelijk voor de werknemers, maar ook voor de werkgever, waardoor de overgang naar elektrisch rijden naadloos en moeiteloos verloopt.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de NRGkick is het ingebouwde splitbilling systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat werknemers worden vergoed voor de energie die ze thuis laden, wat een eerlijke en transparante regeling biedt voor alle betrokken partijen. Door dit systeem worden werknemers gestimuleerd om hun elektrische auto’s thuis op te laden, en tegelijkertijd worden ze beloond voor hun bijdrage aan een duurzame toekomst.