Waarom voor een mobiele laadpaal kiezen?

Waarom is het voor vele mensen slim om voor een mobiele laadpaal te kiezen? Kan ik hiermee even snel laden als met een vaste laadpaal? Is het mogelijk om mijn laadbeurten bij te houden? Hoe werkt dit dan? En bovenal: is het wel veilig om met een mobiele laadpaal mijn elektrische wagen op te laden?

Kortom er zijn nog zeer veel vraagtekens bij het laden van een elektrische wagen…

Kan je met een mobiele laadpaal even snel laden als met een vaste laadpaal?

Ja, het is mogelijk om met de NRGkick tot 22kW te laden. Dit is even snel dan een vaste laadpaal thuis. Het is natuurlijk wel een ‘must’ om voldoende stroomvoorziening te hebben op de plaats van het laden. Hiervoor heb je namelijk minimaal een meterkastaansluiting van 3x32A nodig. Controleer eerst of je wagen überhaupt 22kW kan laden. De meeste wagens gaan momenteel maar tot maximum 11kW.

Is het mogelijk om laadbeurten bij te houden om zo een terugbetaling van stroom te verkrijgen?

Natuurlijk, de NRGkick is compatibel met OCPP. Dit is het ‘Open Charge Point Protocol’ en dient als communicatie tussen laadpalen en elektrische voertuigen. Het is dus mogelijk om met een laadpas te werken en zo de terugbetaling te verrekenen. De NRGkick heeft ook de mogelijkheid om zelf via een app laadrapporten te verkrijgen. In de NRGkick app moet u een account aanmaken en bepalen of u wekelijks of maandelijks een rapport van uw laadbeurten wenst. Dit wordt dan simpelweg als CVS/PDF bestand doorgestuurd naar het door u gekozen e-mailadres.

Is het veilig om mijn elektrische wagen met een mobiele lader op te laden?

De NRGkick is één van de veiligste laadoplossingen op de markt. Hij zal bij het insteken in het stroompunt eerst een zelfcheck uitvoeren om te kijken of zijn eigen veiligheidsfuncties nog allemaal werken en of het stroompunt wel veilig genoeg is. Deze mobiele laadoplossing is ook IP67 wat wilt zeggen dat het perfect mogelijk is om de kabel buiten te laten liggen. De verplichte AC, DC + 6mA reststroombeveiliging is ingebouwd in de kabel zelf en hoeft dus niet meer geplaatst te worden. Er zit een temperatuurbewaking op alle adapters. De NRGkick zal zijn ampères dus verlagen zodra het te warm wordt. Tenslotte is de NRGkick VDE en ÖVE gecertificeerd én CE-conform.

Laden met een mobiele laadpaal zoals de NRGkick heeft dus alleen maar voordelen. Het is snel (22kW), er is een terugbetaling van stroom mogelijk en het is zéér veilig. Bovendien moet een mobiele laadpaal niet vast tegen de muur of een paal gemonteerd te worden. Als je verhuist of een huurhuis hebt is er dus geen probleem. Voor een bedrijf heeft dit ook alleen maar voordelen, want vertrekt de werknemer of verhuist hij? De NRGkick kan gewoon mee!