Het is erg gemakkelijk om thuis een laadoplossing te voorzien, niets is fijner dan met een volle accu wegrijden aan het begin van de dag. En je bent zeker van jouw laadplaats. Heb je hiervoor echter een laadpas nodig?

Opladen zonder laadpas:

Je kan je laadpaal zo instellen dat je geen laadpas nodig hebt om te beginnen laden. Hierbij kunnen andere mensen wel steeds hun kabel insteken en beginnen laden op jouw kosten. Dit kan je makkelijk oplossen met een sleutelschakelaar. Hierbij kan je de stroom in/uit schakelen via een sleutel of bieding op afstand. Het gemak dient de mens!

Opladen met het gebruik van een laadpas:

Je kan je laadpaal ook zo instellen dat je een laadpas nodig hebt om te beginnen laden. Hierbij werkt het opladen hetzelfde als openbaar laden. Je hebt dan verschillende voordelen:

  • Beveiliging: je kan namelijk instellen wie de laadpaal mag gebruiken en daarmee voorkom je dat anderen gebruikmaken van jouw stroom.
  • Registratie: het verbruik wordt via de laadpas geregistreerd, zo weet je precies hoeveel kWh’s je oplaadt.

Laden met de NRGkick:

Laad je uw wagen op met de NRGkick dan is er geen verschil. Kiest u voor te laden zonder laadpas dan kan u nog steeds via uw Cloud-account laadrapporten generen. Deze rapporten worden dan wekelijks/maandelijks naar een gekozen email adres verstuurd. Dit gebeurt in PDF of CSV. Rijdt u met een auto van de zaak, dan kan u dit gebruiken om uw stroomkosten te vergoeden. Indien u verkiest om toch met een laadpas te werken dan kunnen wij dit integreren in de NRGkick waardoor u al uw laadbeurten op één platform kan waarnemen.